Концептуален смартфон от Mobiado и Aston Martin

Общи 28 март 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2772 посещения | без коментари

Mobiado- една от най-известните компании за проектиране и производство на суперлуксозни мобилни телефони, обяви че в сътрудничество с Aston Martin, е разработила уникален концептуален смартфон. Футуристичният CPT002,е създаден с идеята да демонстрира моментното състоя на технологиите в мобилните телефони, но пречупено през призмата на утрешния ден.

Прозрачният CPT002 е направен от едно парче сапфир, обковано с платинени странични кантове, в които са вградени батерията, електрониката и гнездото на SIM картата. Смартфонът идва с операционна система Android, което е гаранция за пълната свобода по отношение на персонализацията и функционалността.

Смартфонът, който освен всичко друго е и ключ за вашия Aston Martin, идва със множество приложения за набиращите все по-голяма популярност социални мрежи. FourSquare е в състояние да покаже вашата моментна локация, както и тази на вашите приятели, а интегрираните по външността на автомобила камери могат периодично да актуализират профила ви във FaceBook и Twitter със снимки, видео и информация за градовете през които минавате.

Mobiado CPT002 разполага и със специално разработено приложение, което може да подава към бордовата система на автомобила информация за силите, които действат върху тялото на водача, в случай на пътен инцидент. На базата на тези данни, компютърът на колата регулира скоростта и момента на разгъване на предпазната въздушна възглавница, и контролира работата на предпазния колан.

 
Ключови думи:   android, aston martin, mobiado, sim
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте