С 330.695 км/ч на лед

Общи 15 февруари 2011 | Auto-Press.net A- A+ 4194 посещения | без коментари

Легендарният автомобилен състезател Юха Канкунен записа още един рекорд в своя актив и за пореден път направи Bentley най- бързата автомобилна марка на лед.

Зад волана на кабриолета Bentley Continental Supersports, рали-пилотът успя да развие умопомрачителните 330.695 км/ч, поставяйки нов световен рекорд за максимална скорост на лед (Балтийско море, на брега на Финландия, -30 градуса).

Зад волана на най-бързото кабрио в света, Канкунен успя да подобри своето собствено постижение от 2007 година, когато успя да развие 321.6 км/ч с Bentley Continental GT на същото място.

По време на изпитанията е била използвана версия на Continental Supersports с минимални промени, свързани единствено с подобряването на безопасността. Автомобилът е бил оборудван с ролбар, зимни гуми Pirelli SottoZero II 275/40R20, какот и въздушна спирачка. Използваното гориво е било биоетанол E85

 
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте